TEST PLAY<>
082005<><>

Psychotoxic

Whiptal Interaction u saradnji sa Nuclear Visionom stavlja nas u ulogu jedne gospođice u klasičnom first person shooteru... Pohvalno, nema šta. U ulozi ste Endži Proročice (Angie Prophet) koja, uprkos svom planu da život provede u miru i veselju, mora da spasava svet od zla, tačnije od četiri jahača Apokalipse u Njujorku 2022. godine. Smešteni u katakombama ispod grada, oni zagorčavaju život preostalom stanovništvu, pretvarajući ljudske mozgove u kaše ludila koje, kada se nađu u istoj posudi, čine čuda.

Ono što pospešuje priču i utiče na to da vas igra zadrži pred ekranom jesu nivoi. Naime, pored klasičnih prepucavanja po ulicama Njujorka, u Bruklinu, Menhetnu, Central parku, bibliotekama itd, radnja se paralelno odvija i u nekim nesvakidašnjim sredinama. Na početku Endži saznaje za svoje special abilities, tj. veštine koje će joj omogućavati lakšu borbu protiv pojedinih neprijatelja, bolji i dugotrajniji health i prelazak pojedinih delova igre koji bez tih specijalnih moći ne bi bio mogućan. No, pored nevidljivosti i usporavanja vremena, najzanimljivija je njena sposobnost ulaženja u umove osoba koje su joj u blizini. Najintrigantniji delovi umova – snovi – kriju istine i odgovore na zagonetke koje srećete u tzv. realnom svetu igre. Na primer, kako proći kroz vrata koja čuva stražar? Tako što ćete saznati šta on sanja...

U svakom iskvarenom umu nalazi se delo vaših ljutih protivnika, jahača Apokalipse, zvrčke i prepreke iz kojih ćete morati da bežite u budni svet. Sretaćete i prečasnog Arona Kroulija, samozvanog satanistu. Njegov način delovanja je možda najzanimljiviji deo igre. Na početku će se samo smejati i praviti vam zagonetne probleme, a kasnije će biti papreno izaći s njim na kraj.

Imaćete prilike da uništavate razne biljne i životinjske vrste, dok dizajnu čovekolikih protivnika zameramo što postoje samo četiri osnovna tipa koji se ponavljaju.

Ovde je na jednom mestu, ne baš najsjajnije, upakovano mnogo toga već viđenog. Žanrovski bi se Psychotoxic mogao svrstati u horor-avanturu upakovanu u oblik FPS-a. Nivoi kao što su Cartoon Level, Zombie Plant i Medieval Village i načini snalaženja kroz njih idejom i (delimično) izgledom deluju kao da su iz nešto starije igre, Clive Barker’s Undying. Glasovi pozajmljeni junakinji i njenom virtuelnom pomagaču podsećaju na glavne aktere Syberie, Kejt Voker i Oskara. Zvuk je mogao biti bolji s obzirom na to da se mahom koristi uobičajeno vatreno oružje za FPS igre.

Proizvođači tvrde da se igra u velikoj meri prilagođava sistemu po pitanju grafičkih podešavanja. Ipak, u glavnom meniju data je samo promena rezolucije i shadowsa, bez drugih podešavanja na kakva smo navikli.

Đorđe ĐUKIĆ

 
The Bard’s Tale
Charlie and the Chocolate Factory
Fantastic Four
Psychotoxic
Šta mislite o ovom tekstu?
Army Ranger: Mogadishu
Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy
The Settlers: Heritage of Kings
Warhammer: Total War
Roller Coaster Tycoon 3: Soaked!
Live for Speed: S2
Falcon 4: Allied Force
Halo 2
Jade Empire
Tekken 5
Star Wars Episode III: Revenge of the Sith
Katamari Damacy
Ico
God of War
Destroy All Humans!

Platforma:
PC
Potrebno:
Pentium 4/1800 MHz, 256 MB RAM, DirectX 9.0c, kompatibilna grafička kartica, 64 MB video RAM
Poželjno:
Pentium 4/2500 MHz, 512 MB RAM, 128 VRAM
Veličina:
1 DVD
Adresa:
www .psychotoxic .com

72
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera