CeDeTEKA<>
062004<><>

Carstvo životinja

Enciklopedije životinja spadaju u red najpopularnijih multimedijalnih izdanja. O tome svedoči i novi program domaćeg studija 2M Produkcija, dobro osmišljena i koncizna enciklopedija životinjskih vrsta naše planete. Svojim obimom ovaj program će pobuditi najviše interesovanja među starijim osnovcima i srednjoškolcima budući da ga mogu koristiti kao dopunsko sredstvo u nastavi biologije.

Sadržajem dominiraju članci o više od 200 životinjskih vrsta koje naseljavaju različita staništa. Informacije o svakoj vrsti obuhvataju osnovne fizičke osobine, navike u ishrani, razmnožavanje, staništa, životni vek, prirodne neprijatelje i još neke zanimljivosti i manje poznate činjenice. Monotoniju razbijaju statistički podaci i tabele s uporednim prikazom odabranih karakteristika pojedinih životinjskih vrsta (grafikoni i tabele o dužini života, najbržim i najtežim životinjama, ilustracije načina na koji neke vrste vide predmete oko sebe). Malo prostora je odvojeno za raspravu o aktuelnim problemima svetske faune kao što su izumiranje ugroženih vrsta i uništavanje njihovih staništa. U odeljku sa zanimljivostima nalazi se i jednostavan kviz.

Organizacija članaka prati klasičnu, za današnje prilike pomalo arhaičnu enciklopedijsku strukturu: u koloni s leve strane ekrana pobrojane su sve životinjske vrste, a njima se pristupa listanjem spiska ili upisivanjem početnog slova imena odnosno pojma u polje za pretraživanje na vrhu ekrana; pretraživanje se može sprovesti i prema klasama kojima životinje pripadaju. Za ilustraciju članaka korišćeno je oko 1000 fotografija solidnog kvaliteta, 2000 mapa i veći broj kvalitetnih video i audio odlomaka.

Korisničko okruženje se ne može pohvaliti dopadljivim grafičkim rešenjima, što je, uz relativno kratke tekstove, najveća mana ovog programa. I pored toga, Carstvo životinja je dopadljiva enciklopedija pomoću koje ćete lako osvežiti svoje znanje o životinjskom svetu.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Testovi za polaganje vozačkog ispita
Carstvo životinja
Šta mislite o ovom tekstu?
Budva digitalne fotografije
Svet dinosaurusa

Potrebno:
Windows, Pentium 233 MHz, 32 MB RAM
Veličina:
1 CD, 0 MB na HD
Cena:
399 dinara
Kontakt:
Extreme
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera