NET PLAY<>
052004<><>

Quake 3 turnir

Pobednici i organizatori turnira
Pobednici i organizatori turnira
Quake 3 turniri su prava retkost u našoj zemlji. Među mlađim naraštajima popularan je Counter, a Q3 obično „pika” takozvani ol’school. S obzirom na mali broj igrača i nezainteresovanost sponzora, odavno nije bilo dobrog Q3 turnira. Zahvaljujući igraonici Mojo koja je ustupila mašine i prostor, naša Q3 scena je imala jedan od najvećih hepeniga do sada. Iako je imao mnogo niži profil od izvikanog CS turnira, Mojo Q3 turnir je uspeo da privuče preko 40 igrača iz cele Srbije. Kuriozitet predstavlja činjenica da su tu viđeni i nekadašnji velikani scene kao što su Kiki, Sergio i Zoolum. Turnir je trajao jedan dan (održan je 3. aprila) i, za razliku od većine CS turnira, atmosfera je bila prilično opuštena, a povremeno je vladala i blaga anarhija. Ipak, niko se nije žalio – svima je bilo bitno da se igra Quake 3.

Turnir je započet takmičenjem po grupama. U dalje takmičenje prošla su dvojica prvoplasiranih, a zatim je počelo takmičenje po winner-loser sistemu. U winner delu je bilo potrebno dobiti dve partije da bi se prošlo dalje, a u loseru se igralo na jednu dobijenu partiju. Tek uveče su počeli finalni mečevi koje je obeležio sukob „mladog naraštaja” i „legendi”. Prvi interesantan meč je usledio kada su se u loser grupi sastalli Zero Cool i Sergio. Refleksi i mladost su trijumfovali, pa je Zero Cool (zrenjaninska škola Q3) prošao dalje. Za to vreme se igrao najnapetiji meč celog turnira – winner finale između dva Fuse klanska druga, Sime i Tigra21. Sima je prvu partiju počeo furiozno i poveo sa 7-1, da bi Tigar21 uspeo da napravi neverovatan povratak i dobije meč sa 10-7. Druga partija je bila još napetija, a na kraju je opet trijumfovao Tigar21 s rezultatom 16-15.

Nakon ovog „dvoboja titana” ostale partije su pomalo izgubile draž. U loser finalu Fuse Sima nije imao snage da se izbori protiv raspoloženog Zero Coola koji je došao do finala kroz loser grupu, što je bio priličan uspeh. Finalni meč je bio, ako ništa drugo, zabavan za gledanje jer je Tigar21 deklasirao Zero Coola, pobedivši ga s desetak fragova razlike.

Igrački, turnir je u potpunosti uspeo. Okupio je sve aktivne Q3 igrače u Srbiji i privukao poneku „legendu”. Partije su bile odlične i svi su se trudili da daju svoj maksimum, što je mogao videti svako ko je pratio turnir. Za razliku od CS zajednice koju odlikuju masovnost i anarhija, naši Quake 3 igrači su prilično složni. Dokaz njihove vitalnosti jeste činjenica da su ponovo započeli takmičenje u Clan Base Nations Cupu kao Team Yugoslavia u sastavu Tigar21 Fuse, Sima Fuse, Sergio i Oxo, dok su selektor i trener Nico i Fuse Saint. Trenutno naši momci igraju grupno takmičenje, a očekuje ih derbi kola sa Hrvatima.

Aleksandar AŠKOVIĆ

 
Eurolink Mojo Turnir
Quake 3 turnir
Šta mislite o ovom tekstu?
Warcraft 3 u Metronetu
Modovi, mape i ostalo
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera