TEST PLAY<>
042004<><>

Jagged Alliance 2: Wildfire

Jagged Alliance 2: Wildfire ne predstavlja expansion pack u klasičnom smislu. Za razliku od Unfinished Businesa koji je doneo novu mini-kampanju, smeštenu u period posle svrgavanje Didriane i donošenja slobode u Arulco, ovaj dodatak postavlja sebi u zadatak modifikaciju originala. Ovaj „modovani rimejk” donosi priličan broj novina, od kojih su neke očigledne, a neke vidljive samo superokorelim fanovima koji su prethodne „inačice” igre preorali uzduž i popreko.

Prva i osnovna izmena vezana je za suštinu vašeg dolaska u Arulco. Umesto svrgavanja diktatorke, vaš prevashodni zadatak biće eliminacija narko-kartela koji je počeo da preteruje sa izvozom „belog” u SAD. Vaš neposredni poslodavac ovoga puta nije svrgnuti predsednik Enrico Chivaldori, već DEA (narko-kartel iz San Mone – bio je deo originalne igre, ali samo u formi opcionog subquesta, kao mogućnost za namicanje ekstra novca). Osnovni sadržaj igre je i dalje tu: gradovi koje valja osvojiti, milicija koju morate trenirati, komandosi AIM-a i M.E.R.C.-a koje ćete rentirati radi uspešnog napretka u kampanji...

Velika izmena se tiče načina finansiranja: početnu količinu novca (duplo veću nego u originalu) dobićete od Agencije, a ne od Enrikea, a korišćenje rudnika srebra za finansiranje kampanje neće biti opcija koju dobijate automatski, već će zavisiti od niza okolnosti i kompletiranih sub-questova.

Dalje izmene mogu se podeliti na kozmetičke i koncepcijske. Ekstra kozmetika je pre svega vidljiva u potpuno redizajniranim layoutima naseljenih mesta koja, po rečima autora, imaju logičniju real-world arhitekturu (što je vidljivo već na aerodromu u Drassenu koji izgleda potpuno drugačije). Na gotovo svim mapama dodati su trava i visoko rastinje koji olakšavaju prikradanje i popularnu taktiku noćnog upada s jednim ili dva operativca. Minska polja i reflektori su dodati jačim vojnim instalacijama (zatvor u Tixi i vojna akademija), čije je osvajanje sada za nijansu teže. Dalje izmene kozmetičke prirode tiču se delimično redizajniranih modela oružja (sa dodatkom desetak novih), sa potpuno drugačijim zvucima paljbe koji sada deluju prigušenije (čini se, i realnije).

Najznačajnija koncepcijska promena, pored novog glavnog questa, tiče se težine igre i ogromnog broja protivnika koje ćete susretati. Jagged Alliance 2: Wildfire je tri puta teži i izazovniji od originala, što čini igranje na Expert nivou težine pravim kulukom i vežbom za živce: ako niste totalni fan, učinite sebi uslugu i odustanite na vreme.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Far Cry
Tom Clancy’s Splinter Cell: Pandora Tomorrow
Lords of The Realm III
World Soccer: Winning Eleven 7 International
Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Athena Sword
Battle Mages
Knights of the Temple
Jagged Alliance 2: Wildfire
Šta mislite o ovom tekstu?
Railroad Pioneer
Bad Boys II
Against Rome
Sitting Ducks
Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed
Neighbours From Hell 2: On Vacation
Brave Soul
Europa 1400: The Guild Gold
Midnight Nowhere
A Quiet Weekend in Capri
Battlefield Vietnam
Unreal Tournament 2004

Potrebno:
Pentium 2/300 MHz, 128 MB RAM-a, 4 MB VRAM-a
Poželjno:
Pentium 3/700 MHz, 256 MB RAM-a
Veličina:
1 CD
Adresa:
www .strategyfirst .com

80
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera