TEST PLAY<>
042004<><>

Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Athena Sword

Sa konceptualne, tehničke ili bilo koje druge strane ovaj expansion pack ne donosi ništa epohalno: u pitanju je prosta kvantitativna ekstenzija originala. Medutim, činjenica da je original jedna od najznačajnijih taktičkih pucačina koja se ikada pojavila u svetu PC igara pridaje Athena Swordu solidnu dozu ekstra značaja. Kao i u svakom dodatku za neku od prethodnih Rainbow Six igara, i ovde vas očekuje nova single-player kampanja, nekoliko novih modela oružja, kao i mala doza izmena u pravilima i modovima pri multiplayeru.

Zaplet u kampanji je relativno nemaštovit i bled i u potpunosti se oslanja na dešavanja iz prethodnog nastavka. Posle prevencije gasnog napada na Rio de Žaneiro, uništavanja neofašista koji su hteli da izazovu haos i likvidacije ustaše Nikole Gospića (i Gutierezovog hapšenja), svet je konačno mogao da odahne. No, jedna od terorističkih ćelija je ostala aktivna, spremajući se za sličan poduhvat u Atini. Njihov plan biva otkriven pukim slučajem: pri pokušaju pljačke umetničkih slika iz muzeja kraj Milana (koje su im trebale za kupovinu buradi sa sarinom) bivaju otkriveni i prisiljeni da uzmu taoce. Rainbow tim je pozvan na teren, čime klupko paklenog plana kreće da se odmotava...

Osam misija u single-player kampanji odvešće vas na tačno pet lokacija: u Milano, Palermo, Monte Karlo, Dubrovnik i Atinu. Mape su mnogo veće nego u originalnom Rainbow Sixu 3, a težina je prilagođena iskusnijim ljubiteljima franšize: ogroman broj protivnika (koji ovoga puta koriste i granate), česte situacije s taocima (u bar pola misija) i vremensko ograničenje pre eksplozije bombi (u dve misije pre poslednje u Atini) podrazumevaju da ste uspešno prešli kampanju iz originala i da ste sposobni za više od munjevite reakcije i procene situacije u deliću sekunde. Od desetak komada novog oružja treba izdvojiti odličan poluautomatski snajper (Sl8-2), kao i OTs-14, Bullpup verziju (šaržer u kundaku) skraćenog kalašnjikova (AKM).

Sa audio-vizuelne strane nema nekih posebnih promena, ali za nekim poboljšanjima ovog odličnog enginea nema ni neke realne potrebe, osim što još uvek radi bolje na ATI Radeon karticama (ako uključite kompletno senčenje, na nVidia modelima će dolaziti do blagog usporenja, pogotovo pri napadu na skladište u Palermu).

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Far Cry
Tom Clancy’s Splinter Cell: Pandora Tomorrow
Lords of The Realm III
World Soccer: Winning Eleven 7 International
Tom Clancy’s Rainbow Six 3: Athena Sword
Šta mislite o ovom tekstu?
Battle Mages
Knights of the Temple
Jagged Alliance 2: Wildfire
Railroad Pioneer
Bad Boys II
Against Rome
Sitting Ducks
Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed
Neighbours From Hell 2: On Vacation
Brave Soul
Europa 1400: The Guild Gold
Midnight Nowhere
A Quiet Weekend in Capri
Battlefield Vietnam
Unreal Tournament 2004

Potrebno:
Pentium 3/800 MHz, 128 MB RAM-a, GeForce 256 ili Radeon 7500+
Poželjno:
Pentium 4/1.5 GHz, 256 MB RAM-a, GeForce 4/Ti4200 ili Radeon 8500+
Veličina:
2 CD-a
Adresa:
www .raven -shield .com

80
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera