TEST PLAY<>
012004<><>

The Simpsons: Hit & Run

Pre nego što se pojavila u prodaji, nova igra zasnovana na najpopularnijoj animiranoj TV seriji na svetu probudila je duboko ukorenjeno nepoverenje koje mnogi igrači gaje prema franšizi sa etiketom porodice Simpson. Programeri kalifornijskog studija Vivendi, neopterećeni kompleksom zbog slabog kvaliteta ranijih izdanja, napravili su do sada tehnički najkvalitetniju i najzabavniju igru o ćaknutim stanovnicima Springfilda. Genijalno osmišljena, ova kombinacija satirične humoreske i raznovrsnog akcionog kolaža privući će ne samo obožavaoce Foxove serije, već i ljubitelje GTA igara, koji zajedno čine respektabilnu masu potencijalnih kupaca koji uoči novogodišnjih praznika sigurno neće žaliti novac za dobru zabavu.

Zaplet, kao i igra u celini, ima jaku simpsonovsku aromu. Središnja figura je, naravno, znatiželjni Homer koji je primetio izvesne sumnjive aktivnosti u koje su upleteni misteriozni likovi, među kojima je i bogati vlasnik nuklearne elektrane i Homerov šef, gospodin Burns. Bez razmišljanja, kako to uvek čini, Homer započinje svoju istragu koja će pokrenuti lavinu uzbudljivih događaja u kojima će učešće uzeti i drugi članovi porodice Simpson.

Po načinu na koji se igra, Hit & Run se ne razlikuje od popularnog GTA 3. To znači da radnja nema strogo linearni tok i da se likovi mogu slobodno kretati po čitavoj teritoriji Springfilda, učestvujući u brojnim sporednim i bonus misijama koje igraču omogućuju da se opusti u pauzi između dve misije (doduše, misije su jednostavnije, a sporedni zadaci manje brojni nego u Rockstarovom hitu). Simpsonovi se ulicama grada mogu kretati peške ili vozeći svoje automobile: Homer se batrga u ružičastom sedanu, Mardž svojim moćnim Kanjonero terencem seje strah, Lisa vozi Malibu Stejsi roudster, Bart upravlja improvizovanim vozilom u obliku rakete, dok bakalin Apu uživa u čarima sportskog kupea.

Misije imaju raznovrstan karakter i valjano odmerenu težinu, nisu preduge i uglavnom se mogu završiti već iz jednog ili dva pokušaja. Sakupljanjem novčića stiče se mogućnost kupovine raznih dodataka, kao što su brža vozila ili komični kostimi za Homera. Neoprezna vožnja springfildskim ulicama donosi novčiće i povećava rejting (analogno Wanted skali u GTA 3), a kada on dostigne maksimum, započinje Hit & Run režim, jurnjava s trapavim šefom policije Vigamom. Naročit doprinos atmosferi daju glasovi proslavljenih glumaca koji rade na seriji (Dan Castallaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Hank Azaria i Harry Shearer). Igra ne zaostaje ni na vizuelnom planu, budući da kvalitetna grafika verno oslikava neobično okruženje grada Springfilda, a 3D modeli popularnih likova ne umanjuju komičnost njihove pojave. Postoje izvesni problemi s orijentacijom i uzanim hodom kamere kada se glavni junak nalazi izvan automobila, što je manje-više uobičajeno u ovakvim igrama.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Star Wars: Knights of the Old Republic
Terminator 3: War of the Machines
Deus Ex 2: Invisible War
The Simpsons: Hit & Run
Šta mislite o ovom tekstu?
Teenage Mutant: Ninja Turtles
Need for Speed: Underground
Gladiator: Sword of Vengeance
Disciples II: Rise of the Elves
Prince of Persia: Sands of Time
Armed & Dangerous
Neverwinter Nights: Hordes of the Underdark
Chaos Legion
Spell Force: The Order of Dawn
Secret Weapons over Normandy
Steamland
XIII
Broken Sword: The Sleeping Dragon
Mysterious Journey II: Chameleon
Championship Manager Season 2003/2004
Euro Club Manager 2003/2004
Premier Manager 03/04
Total Club Manager 2004
Star Wars Galaxies: An Empire Divided

Potrebno:
Pentium 3 700 MHz, 192 MB RAM, D3D 32 MB VRAM
Poželjno:
Pentium 3 1000 MHz, 256 MB RAM, GeForce 3 64 MB VRAM
Veličina:
3 CD-a
Adresa:
http://hitandrungame .com

85
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera