TEST PLAY<>
072003<><>

Moto GP 2

Nekoliko dana pre nego što je Valentino Rosi, barjaktar Hondinog racing teama, odneo pobednički pehar na moto-trci za Veliku nagradu Italije u konkurenciji do 500 kubika, „THQ” je iznenadio ljubitelje brzih dvotočkaša nastavkom najpopularnije moto-simulacije s Xboxa i jedne od najlepših trkačkih igara za PC (opis u SK 9/2002). Slično prvom delu, MotoGP 2 stigao je bez pompeznih najava i nedugo nakon verzije za Xbox, pripremljen tako da zadovolji i najistančanije ukuse.

MotoGP 2 je licencirano izdanje zasnovano na sezoni 2002, tako da se u igri pojavljuju imena dvadesetorice najpoznatijih takmičara, a trke se održavaju na vernim replikama svih šesnaest staza, od Suzuke i Sepanga do Brna and Valensije. Uvedena je nova klasa motora od 1000 kubika (Yamaha M1, Suzuki GSV-R, Honda RC211V) koji su teži i brži, ali i nezgodniji za upravljanje, pa od igrača zahtevaju naročito umeće, kako ne bi u krivinama ljuštio asfalt. Značajnu novinu predstavljaju i opcije za podešavanje parametara motora, kao što su menjač, tvrdoća prednjih i zadnjih pneumatika i drugi elementi. Postoji čak i opcija za izradu sopstvenih logotipa, kroz izuzetno napredan editor s folijama, pomoću kojih se mogu napraviti detaljni i atraktivni crteži. Ekskluzivno za PC verziju razvijen je i režim za više igrača u kome se putem LAN konekcije može trkati najviše 16 takmičara (postoji i mogućnost igranja preko Interneta). Dug vek igri garantuje i sjajan izbor od osam različitih režima, gde centralno mesto pripada modu Career.

Kontrolni sistem nije značajnije promenjen u odnosu na originalnu igru, pa i dalje postoje manji problemi s raspoređivanjem komandi na tastaturi. Bez odgovarajućeg analognog džojpeda vožnja na težim nivoima postaje prilično naporna, jer je putem tastature ili digitalnog upravljača teško izvesti bilo kakav složeniji manevar.

Što se fizičkog modela tiče, u prvom planu ovog puta bio je realističan osećaj vožnje. To, međutim, ne znači da će u igri uživati samo ljubitelji hardkor simulacija, budući da je na nižim nivoima težine fizika svedena na klasičan arkadni model. Grafika je odlična, ali nije unapređena u meri u kojoj bi se očekivalo, pa se MotoGP 2 na prvi pogled lako može zameniti s originalom. Evidentni su veći broj detalja, bolje teksture motora i podloge, preciznije modeliranje staze i tečna animacija. Poboljšani su i efekti vode koja odsijava sa staze i kvasi kameru, kao i ponovljeni snimci koji trku prikazuju u maniru najkvalitetnijih televizijskih prenosa.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Colin McRae Rally 3
Moto GP 2
Šta mislite o ovom tekstu?
International Superstar Soccer 3
Gothic 2
Pure Pinball
Finding Nemo
The Hulk
Spy Hunter
The Elder Scrolls III: Bloodmoon
Casino, Inc.
Chariots of War
Will Rock
Echelon Wind Warriors
Nina: Agent Chronicles
World War II: Frontline Command

Potrebno:
Pentium 2 450 MHz, 128 MB RAM, 32 MB D3D DirectX 9
Poželjno:
Pentium 3 1 GHz, 256 MB RAM, GeForce 4 MX
Veličina:
1 CD
Adresa:
www .thq .com /games /52016 /

88
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera