NA LICU MESTA<>
102002<><>

Pakom Roadshow 2002

Visinske pripreme

Kopaonik, 19-22. septembar

Kada se neka manifestacija uspešno održi i po drugi put, onda je slobodno možemo nazvati tradicionalnom. „Pakom Roadshow” i ove godine je na Kopaonik doveo sve značajne inostrane partnere ovog uvoznika, mnoge domaće saradnike, novinare i prijatelje firme, i najvažnije, „Pakomove” distributere i dilere iz cele zemlje. Uspešno je ostvaren osnovni cilj manifestacije, a to je da se učesnici pripreme za još jednu takmičarsku sezonu na dinamičnom kompjuterskom tržištu. Da je već prvi „Roadshow” bio uspešan, pokazuje i izneseni podatak da je promet „Pakoma” za čitavih 75 odsto veći nego u prethodnoj godini.

Kroz niz zanimljivih prezentacija u konferencijskoj sali u kopaoničkim „Konacima” upoznali smo se sa novim proizvodima, planovima i strategijama kompanija „Hewlett-Packard”, „Fujitsu Siemens”, AMD, „Asus”, „Microstar”, „Maxtor”, „Hansol”, „Microsoft”... Predstavljen je i novi „Pakomov” distributerski program „Sony” monitora, sa naglaskom na vrhunske LCD modele. Trajanje napornog niza predavanja gostiju iz inostranstva, na svu sreću, nije duplirano simultanim prevodom, kao što to organizatori sličnih skupova znaju da urade.

Posebno su korisna bila završna predavanja koja su održali sami „pakomovci”. U želji da zajedno sa svojim dilerima još bolje posluje, „Pakom” je firmama koje rade sa krajnjim korisnicima tokom „Roadshowa” pružio mnoge značajne savete i informacije. Bilo je reči o legalizaciji softvera, o učestvovanju na javnim konkursima, o tome kako sastavljati ponude i dobi(ja)ti poslove, kako koristiti potrošačke kredite i druge finansijske olakšice itd.

S obzirom da „Roadshow” nije smrtno ozbiljan sajam na kojem se isključivo sklapaju poslovi, već pre svega prilika da se velika „Pakomova” porodica informiše kroz druženje i zabavu, atmosfera je bila prilično opuštena. Tome su doprineli i mudro raspoređeni dopunski sadržaji, kao što su košarkaški turnir sa vrednim nagradama, žurka sa živom svirkom ili prijatan ručak u prirodi, a bilo je vremena i za šetnju po kopaoničkim vrletima.

Zaista uspešan, ali i prijatan događaj. Verujemo da će mnogi poželeti da pojačaju svoju saradnju sa jednim od najvećih domaćih uvoznika računarske opreme, kako bi stekli privilegiju da budu pozvani na „Pakom Roadshow 2003”.

Tihomir STANČEVIĆ

 
 PRIMENA
Statistika u ekipnim sportovima

 NA LICU MESTA
Pakom Roadshow 2002
Šta mislite o ovom tekstu?
Logitech
DATUM 2002
Fujitsu Siemens
ICEST 2002
Informatika
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera