CeDeTEKA<>
122001<><>

Shrek Game Land Activity Center

Skoro smo imali priliku da u bioskopima gledamo film „Šrek”, priču o ogru koji da bi spasao svoju močvaru kreće u potragu da izbavi princezu iz zmajevog zarobljeništva. Iako je animiran, „Šrek” definitivno nije film samo za decu. Slično je i sa multimedijalnim paketom Shrek Game Land Activity Center koji je rađen na osnovu ovog filma. Shrek Activity Center objedinjuje sedam mini-igara i većina njih, pored zabavne, ima i edukativnu komponentu. Možda su u „Activisionu” pri radu na ovom kompletu mislili da prave naslov namenjen isključivo deci, ali konačni rezultat će bez sumnje zabaviti celu familiju.

Word Find i Criss Cross su osmosmerka odnosno ukrštenica u kojima su sve reči što imena likova, što događaji i lokacije iz filma. Ove dve igre zamišljene su kao uvod u svet enigmatike, a pošto su sve reči na engleskom, mogu da budu veoma korisne najmlađima pri učenju ovog jezika. Pohvalno je i to što Activity Center koristi nasumični generator, a ne ograničen broj unapred pripremljenih osmosmerki i ukrštenica pa su potrebni meseci igranja da bi se iscrple sve potencijalne kombinacije.

Sliding Tiles i Picture Mixer su dve verzije slagalica slika. Prva igra je digitalna verzija klasične slagalice sa klizećim pločicma dok je Picture Mixer nešto interesantniji jer je u njemu moguća i rotacija određenih komponenti.

Bug Splat je definitivno igra sa najmanjom edukativnom vrednošću, ali to ne znači da je manje zabavna, naprotiv. U ovoj zaraznoj igri u ulozi Šreka jurite dosadne bube s njegove trpeze, dok istovremnao morate da pazite da ne povredite spore puževe. Ogre Maze je igra u kojoj treba provesti Šreka kroz lavirinte na brojnim lokacijama iz filma.

Na kraju, tu je igra memorije Melody Match. U ovoj igri zadatak je da na ksilofonu ponovite melodiju koju peva mala ptica. Ptičica peva sve duže nizove tonova tako da melodija koju treba da ponovite postaje sve komplikovanija.

Kao osmosmerke i ukrštenice, sve ostale igre su nasumične tako da dete može beskonačno mnogo puta da pamti različite melodije ili rešava uvek drugačiji lavirint. Takođe, svaka igra ima dva nivoa težine, tako da će Shrek Game Land Activity Center biti interesantan i starijim uzrastima.

Dragan KOSOVAC

 
Shrek Game Land Activity Center
Šta mislite o ovom tekstu?
2002 Grolier Multimedia Encyclopedia Deluxe
Microsoft Autoroute 2002
3D Home Architect Deluxe 4.0

Softver ustupio CD klub: Extreme Plato
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera