TEST PLAY<>
072001<><>

Techno Mage

Nemačka izdavačka kuća „Sunflower” nakon serije uspešnih strategija (u prvom redu Anno 1602) objavila je svoju prvu RPG igru, zanimljivu mešavinu elemenata akcionih, avanturističkih i fantazijskih igara.

Glavni junak Melvin, pripadnik retke rase tehnomaga, našao se pred velikim izazovom. Magičnoj zemlji Gotos i njenim miroljubivim stanovnicima preti veliko zlo iz dubine zemlje. Ključ spasenja leži u Melvinovim rukama i njegovim specijalnim sposobnostima koje je nasledio od roditelja (kao tehnomag, vičan je upotrebi sprava-čarolija). Melvina čeka dug i naporan put od trapavog i ne preterano omiljenog stanovnika Drimertauna do neustrašivog borca koji vešto barata raznovrsnim oružjem i magijama. Na tom putu pridružiće mu se i ljupka Talis čija će pomoć biti neophodna.

Technomage spada u kategoriju „lakših” FRP-ova i sačinjen je iz niza kratkih zadataka (questova), jednostavnih po strukturi. To, međutim, ne znači da će vam biti dosadno. Naprotiv – tokom igre susrešćete preko pedeset NPC likova i osam Čuvara čija struktura i ponašanje odgovoraju sredini u kojoj borave. Vizuelni aspekt igre odiše raznovrsnom grafičkom podlogom i dizajnom koji više odgovara RPG pravcu što se gaji na konzolama (poređenje s Final Fantasy igrama čini se najpogodnijim). „Konzoloidnost” Technomagea ogleda se i u kontrolnom sistemu koji daje prednost tastaturi nad mišem i prilično je pojednostavljen.

Izvođenje je u punom 3D okruženju u izometrijskoj perspektivi, s kamerom koja se može slobodno rotirati oko ose glavnog junaka. Grafika je veoma dobra (živopisan ambijent, izražen kolorit i raznovrsnost svetova, sjajni efekti magija, odlične FMV sekvence između nivoa), a ni zvučna podloga nije za bacanje.

Zahvaljujući relativno jednostavnoj strukturi questova, Technomage je dobar izbor za manje iskusne avanturiste, kao i one kojima su dosadile klanice poput Diabla i Baldur’s Gatea. Jedina veća zamerka odnosi se na strukturu questova koji poprilično odudaraju od osnovne radnje i stvaraju pomalo haotičan i monoton sistem u kome se lako gubi koncentracija i zaboravlja cilj igre.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Arcanum: Of Steamworks & Magick Obscura
Baldur's Gate II: Throne of Bhaal
Independence War 2: Edge of Chaos
Diablo II: Lord of Destruction
Anachronox
Original War
Gilbert Goodmate: and the Mushroom of Phungoria
Operation Flashpoint: Cold War
Z Steel Soldiers
Startopia
Emperor: Battle for Dune
The Sting!
Star Trek: Deep Space Nine - Dominion Wars
Sudden Strike Forever
Techno Mage
Šta mislite o ovom tekstu?
Star Trek: Star Fleet Command - Orion Pirates
Zeus Expansion: Poseidon
911 Fire Rescue
Alone in the Dark: The New Nightmare
Road to India
Legends of Might and Magic

MINIMUM:
PentiumII/300 MHz, 32 MB RAM-a, 8 MB D3D
OPTIMUM:
PentiumII/500 MHz, 64 MB RAM-a, 16 MB D3D

76

Softver ustupio „Extreme Plato”
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera