WWW VODIČ<>
022001<><>

Simpsonovi

Još od kako je 17. decembra 1989. emitovana prva epizoda animirane serije „Simpsonovi” ona ne zna za neuspeh i ne silazi sa spiska najgledanijih emisija na televiziji u zemljama širom sveta. Iako je kod nas prikazivana još početkom devedesetih, tek sada imamo priliku da u kontinuitetu pratimo dogodovštine familije Simpson i uživamo u njihovim šalama.

Postoje gomile stranica koje se bave popularnim likovima iz ove animirane serije, a po popularnosti, naravno, prednjače Bart i Homer. Pogledajte šta smo izabrali za vas.

Zvanični sajt porodice Simpson nalazi se na thesimpsons.com, a zanimljivo je da se na njoj mogu naći sadržaji najnovijih epizoda koje tek treba da se emituju.

Na www.tomkoinc.com/simpsons/simpsons.html, pored gomile linkova ka drugim Simpson stranicama, mogu se naći ikonice za Windows, kratke animacije, slike, Simpson fontovi, a bez premca je baza citata glavnih protagonista.

Ako vas zanima kako je nastala ova serija i kako je tekao njen razvoj, posetite www.geocities.com/Hollywood/8166 gde se mogu naći i lepo sortirane slike glavnih junaka. Posebnu poslasticu predstavljaju slike iz virtuelnog policijskog dosjea svakog lika iz serije.

Oni koji imaju potrebu da razgovaraju sa drugim fanovima mogu da skoknu do www.geocities.com/TelevisionCity/Studio/7977 i podele svoje impresije s ljudima širom sveta. Sajt sadrži i malu bazu slika i originalnih zvučnih zapisa.

Zbirku karakterističnih zvukova iz serije možete naći na sajtu home.earthlink.net/~thesimpsons876/simpsons/homepage2.html, tu su i slike, a sve je vrlo lepo složeno po likovima, doduše samo za porodicu Simpson.

Još jedan sajt sa ogromnom bazom zvukova, od kojih neki idu i do više stotina kilobajta (čitave rečenice) nalazi se na www.sullivan.nu/simpsons. Ovde se mogu naći i MIDI fajlovi, slike, kratke animacije, pozadine za desktop i Quick Time filmovi. Postoji i neka vrsta profila svih članova familije Simpson sa podacima o visini, težini, omiljenom hranom itd.

Ako ste ljubitelj Homera i njegovih zavrzlama, za vas je members.aol.com/jynelms/tv/simpsons.html gde možete naći sve, od slika Homera u raznoraznim situacijama, preko pozadina, Quick Time filmova, pa do Homerovih izreka.

Još jedan sajt posvećen uglavnom Homeru je www.wangy.force9.co.uk. Pored uobičajenog sadržaja izdvaja se lepa kolekcija Quick Time filmova. Na sajtu se mogu naći i sličice ostalih likova iz serije.

Ljubitelji Homera Simpsona treba da pogledaju i yoyo.cc.monash.edu.au/~dachi, www.geocities.com/enchantedforest/glade/5052/homepage.html i notendur.centrum.is/~loftur/homer.html.

Vladimir PISODOROV

 
Simpsonovi
Šta mislite o ovom tekstu?
Bizarni stripovi
Policijska vozila
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera