TEST PLAY<>
022001<><>

The Typing of the Dead

Ako mislite da ste, što se igara tiče, videli sve što se može videti, varate se. „Sega” je napravila najuvrnutiju igru do sada, program koji je toliko neočekivan da se kosi s logikom. Kad bi vam neko rekao da ćete dobiti igru u kojoj se od vas traži da ubijate zombije brzim ukucavanjem zadatih reči, i da ćete se pritom dobro zabaviti, verovatno biste posumnjali u njegovo mentalno zdravlje.

The Typing of the Dead je konverzija istoimene igre s Dreamcasta i zasniva se na igri The House of the Dead, starom hitu sa „Seginih” konzola. Cilj igre je da brzim ukucavanjem reči koje se pojavljuju na ekranu ubijate zombije i druge karakondžule što izranjaju sa svih strana. Kada se napasnik nađe u prvom planu, pojavljuje se oblačić u kome je ispisana reč koju treba što brže otkucati. Ako ne budete dovoljno brzi, rizikujete da vam zombi pobegne, ili još gore, da vas zdrobi kao bubašvabu. Slabiji protivnici sa sobom nose kraće reči, nekada sačinjene od jednog ili dva karaktera, dok će vas oni snažniji (uključujući Čuvare) pristojno oznojiti – ponekad ćete morati kucate i dvadesetak znakova u nizu, uključujući i specijalne karaktere.

U svakom slučaju, ideja je sasvim neobična, i dok se igra u početku čini ispraznom, potrebno je preći nekoliko nivoa da bi se shvatile sve njene vrednosti. U prvom planu je, naravno, humor, ispod koga se krije neverovatno zarazan koncept. Frka koja vas uhvati dok frenetično ukucavate reči (često uz ispuštanje sočnih verbalnih komentara) ne može se opisati. Na svakom nivou postoje skriveni dodaci koji vas pretvaraju u zombija ili povećavaju protivnicima glave, kao i mnoga druga iznenađenja koja nećemo otkrivati da ne pokvarimo zabavu. I pored skromnih tehničkih karakteristika, The Typing of the Dead svakako treba probati.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Giants: Citizen Kabuto
Kingdom Under Fire
Screamer 4x4
Project IGI: I’m Going In
Freedom: First Resistance
Stupid Invaders
Egypt II: The Heliopolis Prophecy
Arthur's Knights Chapter One: Origins of Excalibur
The Road to El Dorado
The Ward
Starfleet Command vol. 2: Empires at War
B-17 Flying Fortress: The Mighty 8th
The Typing of the Dead
Šta mislite o ovom tekstu?
Disney’s Dinosaur
Space Empires IV
Ground Control: Dark Conspiracy
Quake 3: Team Arena
Earth 2150: The Moon Project

MINIMUM:
Pentium2/233, 32 MB RAM-a, 3D kartica
OPTIMUM:
Pentium2/300 MHz, 64 MB RAM-a

86

Softver ustupio „NT Soft”
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera