CeDeTEKA<>
012001<><>

Master Cook Deluxe 6.0

Kada se u kompjuterskom svetu pomene ime softverske kuće „Sierra”, mnogi pomisle na dobru zabavu u obliku video igara. Kad bismo vam rekli da programeri ove kuće prave izuzetne elektronske kuvare, sigurno biste nepoverljivo odmahnuli glavom i pomislili da je u pitanju neka šala. Da sve bude još zanimljivije, pred nama se nalazi već šesta revizija Master Cook kuvara, koja nas je u startu privukla da zavirimo unutra.

Master Cook Deluxe je pravo malo remek-delo, razlog više da naterate mamu da vam kupi bolji CD-ROM uređaj ili dodatnu memoriju, jer će i ona konačno shvatiti da kompjuteri nisu samo beskorisne mamipare. Šalu na stranu, CD je prepun sadržaja koji idu od običnog teksta (klasični recepti), preko slika namirnica i potrepština, pa sve do video inserata. Recepata ima „mali milion” i lepo su razvrstani po oblastima (ukupno 16), što omogućava lako pronalaženje i prilagođavanje datoj situaciji. Recepte možete organizovati po sopstvenom nahođenju, praveći svojevrsnu listu prioriteta, u kojoj ćete čuvati omiljene specijalitete. Posebnu zanimljivost predstavlja mogućnost pravljenja liste za kupovinu i rutina za izračunavanje kalorijske vrednosti obroka koji pripremate. Ako neko jelo pripremate za više osoba, Master Cook će sam proračunati koliko je sastojaka potrebno više u odnosu na originalni recept.

Slika ima dosta, ali po našoj proceni nedovoljno, jer polovina diska „zvrji” prazna, pa je taj prostor mogao biti upotrebljen za dodatno dekorisanje. Video klipovi su veoma dobrog kvaliteta i iz njih se možete saznati po koju „malu tajnu” kulinarskog zanata (kako najbolje otvoriti školjku, kako oljuštiti svež paradajz a da se ne raspadne, kako iseći luk na kockice). Istini za volju, i video materijala je moglo biti više. Što se tiče komandnog interfejsa, zamerkama nema mesta. Rad je veoma ugodan, meniji su razumljivi i dobro raspoređeni, a do informacija se stiže vrlo brzo. Na kraju treba spomenuti mogućnost štampanja recepata kao i njihovog slanja putem e-maila.

Sve u svemu, ako planirate da impresionirate devojku/dečka svojim kulinarskim sposobnostima, zavirite malo u Master Cook Deluxe i pronađite pravi recept za put do njenog/njegovog srca (znate onu poslovicu za put do srca preko stomaka). Za to zadovoljstvo morate imati bar procesor Pentium na 90 MHz i 24 MB RAM memorije.

Vladimir PISODOROV

 
Interaktivna Fizika 6, 7, 8
Master Cook Deluxe 6.0
Šta mislite o ovom tekstu?
RedShift 4
FloorPlan 3D Design Suite

Softver ustupila „Cedeteka MK” iz Zrenjanina
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera