PD KUTAK<>
112000<><>

ChatKiller 1.0

Ruski programi uglavnom su bez neke preterane šminke, ali dobro obavljaju svoj posao (slično ruskim automobilima - nisu lepi, ali se kotrljaju). Namena programa ChatKiller može se naslutiti iz imena, ali on je ipak više od ubijanja chata. Program je dugačak svega 40 KB i ne otkriva svoje prisustvo (sem u Task manageru, listi aplikacija koju dobijate pritiskom na ‘Ctrl-Alt-Del’). Tako skriven, on nadgleda svaki prozor koji se pojavljuje u Windowsu. Ukoliko se novootvoreni prozor nalazi na „crnoj listi”, ChatKiller će prema njemu postupiti onako kako ste definisali. Konfigurisanje je prosto: u njegov INI fajl unesete neku reč, a ispod nje opciju HIDE, MINIMIZE ili CLOSE. Verujemo da je jasno šta će se dogoditi u slučaju svake od opcija – kada u naslovu prozora otkrije zadatu reč, postupiće po naređenju.

Program se može iskoristiti i kao izuzetno jednostavna bebi siterka. Recimo, može da zatvori svaki prozor koji sadrži reč „Sex”, „XXX” ili „GAME”. Na taj način ćete dete zaštititi od neželjenog sadržaja, ili ga sprečiti da se igra, kada bi trebalo da uči, a na radnim mestima može da spreči igranje i drugu vrstu nerada zaposlenih.

Autor je izvršni fajl nazvao KRNL32.EXE da bi izgledao kao deo sistema, ukoliko naletite na njega u listi programa, a ne treba da znate o čemu se radi. Kako ćete ga pokrenuti po startovanju Windowsa, to je na vama (StartUp, Registry, ili WIN.INI). Ovih upotrebljivih 40 KB možete preuzeti sa http://www.macinsoft.bizland.com/files/pc/CKILL101.ZIP.

Ivan ČABRILO

 
UltraPlayer 2.0
Irfan View 3.25
ICQ 2000b 4.55
Hot CPU Tester 0.92 beta
Banner Crafter 1.020
MicroBest Cracklock 3.6
ChatKiller 1.0
Šta mislite o ovom tekstu?

TIP:
Kontrola nad programima
INFO:
Windows (CKILL101.ZIP, 40 KB)
REGISTRACIJA:
Program je besplatan.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera