PD KUTAK<>
112000<><>

ICQ 2000b 4.55

O popularnosti ICQ-a dovoljno govori cifra od preko 100 miliona korisnika, a još od prve verzije ne silazi sa liste Top 10 download programa na svim sajtovima na kojima se nalazi. Nedavno se pojavila nova verzija koja donosi dosta promena. Skoncentrisaćemo se samo na novitete koji su se pojavili u verziji 2000b (build #3264).

Ako krenemo od najvažnijih promena, na prvo mesto bismo morali da postavimo ICQphone. Ova opcija korisnicima omogućava da preko ICQ-a ostvaruju „PC-to-PC” i „PC-to-Phone” pozive. ICQphone je realizovan u saradnji sa Net2phone. Sledeća novina je mogućnost slanja SMS poruka preko ICQ-a. ICQSMS dozvoljava kako slanje poruka na mobilne telefone, tako i primanje SMS poruka sa istih. Iako autori tvrde da ova funkcija radi u svim delovima sveta koje koriste GSM mrežu, utvrdili smo da (nažalost) ovu funkciju nije moguće koristiti kod nas. Ipak, ako imate prijatelje ili rođake u inostranstvu, poruka će im stići vrlo brzo. U program je dodata još jedna funkcija koja integriše različite vrste telekomunikacionih uređaja. Njeno ime je Wireless Pager Messages i služi za slanje poruka iz ICQ-a na pejdžer.

Sledeća novina je direktno vezana za prethodne. Sada je dozvoljeno da u svoju listu upisujete tzv. „Non ICQ Contacts”, za osobe koje nemaju računar ili ne koriste ICQ, a sa kojima želite da razgovarate preko ICQphonea ili šaljete SMS, odnosno pager poruku. Osobe koje potpadaju pod ovu grupu biće jasno izdvojene od ICQ korisnika u vašoj listi. Ukoliko želite da budete u toku sa događajima iz sveta sporta, muzike, biznisa, putovanja itd, od koristi će vam biti ICQ Channels.

Promene su izvršene i na zahtevu za autorizaciju. Sada možete podesiti program da posle određenog vremena (ako ne dobijete odgovor) ponovo pošalje zahtev ili da ga prosledi na e-mail korisnika. Ako koristite ICQ Homepage, sada možete dobiti obaveštenje svaki put kada neko pristupi vašoj ICQ stranici. Takođe, možete saznati i koliko puta je vaša stranica posećena. ICQ sada može da se integriše sa Outlookom. Na ovaj način korisnici dobijaju mogućnost da šalju atečmente, forvarduju ili odgovaraju na ICQ poruke direktno iz MS Outlooka.

Što se tiče izgleda programa, najveće promene je pretrpeo deo koji se odnosi na prikaz informacija o korisnicima (User Details). Sada je on mnogo funkcionalniji i na jednoj stranici prikazuje sve dostupne informacije o korisnicima, za razliku od prethodnih verzija kada je sve bilo razbacano po menijima). Poboljšanja su napravljena i u opciji koja se odnosi na čuvanje podataka o korisnicima (Address Book). Takođe, dodat je i ICQ Offline Reminder. On će vas obavestiti kada je neki od korisnika koji se nalaze u vašoj kontakt listi suviše dugo vremena offline. Takvim korisnicima možete poslati e-mail da biste ga podsetiti da povremeno startuje ICQ.

Za više detalja i sam program posetite www.icq.com.

Branislav BUBANJA

 
UltraPlayer 2.0
Irfan View 3.25
ICQ 2000b 4.55
Šta mislite o ovom tekstu?
Hot CPU Tester 0.92 beta
Banner Crafter 1.020
MicroBest Cracklock 3.6
ChatKiller 1.0

TIP:
Online kontakti sa prijateljima
INFO:
Windows (icq2000b.exe, 5,29 MB)
REGISTRACIJA:
Program je besplatan.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera