CeDeTEKA<>
062000<><>

AutoRoute Express 2000

Novo izdanje popularne „Microsoftove” auto-karte jedan je od najočekivanijih naslova u poslednjih nekoliko meseci. Čitav niz poboljšanja pretvorio je ovaj program u pravu „drumsku” enciklopediju i nezaobilaznu alatku za svakog vozača koji želi da na pravi način iskoristi prednosti najsavremenijih tehnologija kakve su multimedija i satelitsko GPS lociranje. Do naših klubova stiglo ja evropsko izdanje programa koje je, na sreću, za naše tržište najinteresantnije.

AutoRoute Express 2000 je znatno proširen u odnosu na prethodno izdanje, i to u svakom pogledu. Mape pokrivaju gotovo tri miliona kilometara puteva svih kategorija, u razmeri su od 1:250.000 do 1:500.000, a pokrivaju i evropski deo Rusije, sve do Urala. Pored uobičajenih alatki nalazi se i kratak priručnik dvanaest evropskih jezika, s opcijom za izgovaranje fraza. To može biti od velike pomoći kada se, recimo, nađete usred neke nedođije na Alpima, a pastir u blizini ne zna ni reč engleskog. Opcija za automatsko planiranje rute bogatija je i preciznija nego ranije, a postoje i podopcije za izbor najbržeg (na osnovu kvaliteta puteva), najkraćeg (po kilometraži) ili najživopisnijeg puta (po konfiguraciji terena). Rutina za pretraživanje mesta po imenu znatno je brža i nepogrešivo nalazi željena mesta, čak i ako nisu gramatički pravilno napisana. Teorijski, i GPS pozicioniranje bi trebalo da radi bolje nego ranije, što, nažalost, nismo bili u prilici da testiramo. Za GPS je razvijen softver pod imenom ARED, ali on se još uvek nalazi u fazi testiranja (www.gpss.co.uk/ared1v.exe).

Spisak inovacija uključuje i više tipova mapa, oko 5.000 novih Internet linkova, opcije za crtanje po mapi, raznovrsne pribadače, bogatiju opciju za štampanje konstruisanih maršruta itd. AutoRoute Express 2000 je zaista izvanredan program, najdetaljnija i najpreciznije auto-karta Evrope koju možete naći.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Zemlja 2000
Jar Jar’s Journey
New Millennium World Atlas
AutoRoute Express 2000
Šta mislite o ovom tekstu?

Softver ustupio „Extreme Plato”
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera