KORAK PO KORAK<>
062000<><>

The Devil Inside

Uvodne napomene: Jedna od najvažnijih stvari je da ne dozvoliš da neprijatelji ubiju kamermana koji te prati. U slučaju njegove smrti, igra će naizgled normalno nastaviti da se odvija, ali se na nekim lokacijama neće pojaviti ključni likovi ili predmeti. Posledica toga biće nemogućnost daljeg napredovanja. Zbog svega toga najpre se maksimalno skoncentriši na one protivnike koji se kreću prema kamermanu. TV prijemnik, koji se može naći na pojedinim lokacijama, simbolizuje mesto na kome je moguće snimiti poziciju. Postoje dve vrste televizora: oni za jednokratnu upotrebu (snimanje samo jednog statusa, nakon čega TV prijemnik eksplodira) i oni koji dozvoljavaju neograničeno snimanje pozicija (relativno su retki). Neprijatelje je najbolje gađati direktno u glavu, zato što su tada obično dovoljna dva pogotka (ili više, ako se igra na većem nivou težine) da bi prestali da budu pretnja. U rešenju, naravno, neće biti nabrojana sva moguća mesta gde se nalaze paketi prve pomoći, municija za oružja i sl. Na igraču je da sam pronalazi tu vrstu predmeta.

1. Bašta

Pre nego što prođeš kroz kapiju, pokupi paket prve pomoći ispod poštanskog sandučeta. Iza kapije nalazi se prvi TV prijemnik za neograničeno snimanje pozicija. Kreni desno i videćeš policajce koji pucaju u zombija. Kada se približiš, zombi će pobeći. Prati ga i uđi u relativno jednostavan lavirint. Na njegovom izlasku napašće te grupa zombija. Ubij ih, a zatim pretraži kružno dvorište i pokupi korisne stvari. Vrati se do ulaza u lavirint i videćeš kako helikopter nadleće stazu koja se penje naviše. Sledi stazu i uđi u kratki tunel. Tunel će se tada zatvoriti sa obe strane i pojaviće se neprijatelji (pazi na kamermana!). Kada se vrata otvore, nastavi dalje i dođi do baštenske šupe. Otvori vrata i uđi unutra. Sa radnog stola pokupi cirkular testeru (efikasno oružje za blisku borbu). Skoči u rupu, pokupi ključ i brzo izađi napolje da bi te vatra što manje povredila. Izađi iz šupe i vrati se nazad do ulaza u „Shadow Gate”. Nakon animacije kreni prema poljani koja okružuje jezero. Tamo eliminiši sve protivnike, pokupi sve što je korisno, a zatim se popni uz stepenište i ispred kapije iskoristi ključ. Sledi stazu koja se penje prema kući. Kada se popneš uz dvostruko stepenište, skreni desno i uđi u park u kome se nalazi statua. Pobij sve zombije, a nakon toga pokupi ključ od kuće koji leži pokraj statue. Ako želiš snimi poziciju ispred televizora, a zatim dođi do ulaznih vrata kuće i upotrebi ključ koji si upravo našao.

2. Shadow Gate (prizemlje)

U toaletu, levo od ulaznih vrata, nalazi se TV prijemnik za jednokratnu upotrebu. Ako pretražiš umivaonik, naći ćeš poruku. Prva vrata desno vode u kuhinju. Pokupi knjigu iz pokvarenog frižidera. Aktiviraj videofon, priđi liftu za prenos hrane, otvori vrata i pokupi ključ od dnevne sobe. U rerni ćeš naći novi pištolj i nešto municije. Iz kuhinje postoji izlaz prema stepeništu koje vodi na tavan, ali je ono blokirano kutijama. Vrati se u centralni hol i popni se uz oštećeno stepenište na ložu. Tamo pokupi ključ od biblioteke. Siđi dole i priđi fontani. Tu se nalazi prva Kapija pakla koja omogućava transformaciju jednog lika u drugi, Dejva u Devu i obrnuto. Levo i desno od fontane postavljene su u podu dve ploče. Stani najpre na jednu, zatim na drugu i vrata od lifta će se otvoriti. Međutim, lift za sada ne radi zato što je izgoreo osigurač.

Otvori dvokrilna vrata i uđi u hodnik sa statuama. Odmah će te napasti kreatura koja gori. Vodi računa o sledećem: ako igraš sa Dejvom, otvoreni plamen te ozbiljno oštećuje, dok Devu postepeno leči! Pucaj u statuu koja se nalazi pored levih vrata (ulaz u biblioteku) i uništi je. U dnu hodnika stani na skriveni prekidač u podu i dobićeš informaciju da se u biblioteci otvorio tajni prolaz. Otključaj vrata od dnevne sobe i uđi unutra. Povuci polugu na mašini za točenje piva koja se nalazi na šanku. U tom momentu u sobi će se pojaviti nekoliko neprijatelja. Eliminiši ih i videćeš da su vrata od ormana otvorena. U njemu ćeš naći blaster. Pritisni prekidač na zidu pored ulaznih vrata. Zaviri u fioku stočića koji se nalazi na sredini sobe i naći ćeš ključ. Njime otključaj sledeća vrata i uđi u trpezariju. U njoj se nalazi jedan TV prijemnik za stalno snimanje pozicije.

Otključaj vrata od biblioteke. Pokupi sve predmete na koje naiđeš, od kojih je najvažnija mapa tavana. Na podu se nalazi nova Kapija pakla. Ako se do sada nisi pretvarao u Devu, bilo bi krajnje vreme da to učiniš i da prikupiš duše koje lete unaokolo (zelene kugle). Od Lucifera ćeš dobiti nove magije. Uđi u mali hodnik i povuci polugu koja je skrivena u polici za knjige. Pokupi i pročitaj knjigu „Who’s Who”. Pretraži orman i komodu i uzmi stvari koje tamo nađeš. Sledeća prostorija je projekciona soba za bioskop. Priđi projektoru i videćeš kako zombi aktivira alarm. Siđi u salu i pobij sve neprijatelje. Potom se vrati u projekcionu sobu i povuci polugu iznad montažerskog stola. Pretraži police sa rolnama filmova i pokupi još jednu knjigu. Vrati se u salu. Pucaj u kantu sa gorivom koja stoji na bini. Prođi kroz rupu na platnu i povuci polugu koja se nalazi levo. Otvoriće se tajni prolaz iza slike koji vodi na verandu. Tamo će te dočekati lebdeća kreatura na električnoj stolici. Kada je uništiš, u bazenčiću će se pojaviti štap. Pokupi ga i pronađi pukotinu na jednom od stubova koji drže nadstrešnicu iznad bazenčića. Gurni štap u pukotinu i otvoriće se staklena vrata. Izađi na dvorište. Tu ćeš prvi put naići na glavnog negativca igre (Night Howler). Ne možeš ga ubiti, ali pucaj u njega sve dok on ne nestane. Iza njega će ostati filmska rolna. Vrati se u projekcionu sobu i postavi rolnu na projektor. Polica će se pomeriti i ugledaćeš tajni prolaz. Povuci obližnju polugu, a zatim se popni uz stepenište.

3. Shadow Gate (tavan)

Razbij staklo ispred sebe i u kratkom hodniku pomeri polugu. Otvoriće se ulaz na tavan. Čim zađeš u sledeći hodnik, neko će uhvatiti kamermana (to tako mora da bude). Ceo tavan vrvi od kreatura koje se međusobno biju. Najbolja strategija je da u svakoj prostoriji sačekaš da se međusobno poubijaju, a da se onda obračunaš sa onima koji ostanu živi. Na tavanu je potrebno uraditi nekoliko stvari. Pre svega, ako kreneš levo od ulaza i prođeš kroz jedna od dvoje vrata, uslediće animacija u kojoj ćeš videti novinarku Angelinu kako ulazi u hol „Shadow Gatea”. Koristeći mapu pretraži preostali deo tavana. Gde god primetiš stakleni zid obavezno ga uništi, jer se po pravilu iza svakog krije nešto korisno (municija ili televizori za snimanje pozicije). U jednom trenutku banućeš u sobu u kojoj „električar” drži zarobljenog kamermana. Kada ga oslobodiš, na mestu gde je on stajao naći ćeš kutiju sa osiguračima. Uđi u paralalni levi hodnik i na njegovom kraju ćeš videti razvodni ormančić. Otvori ga i upotrebi osigurač. Lift će tada proraditi. Kreni prema lokaciji gde si se popeo na tavan i uslediće nova animacija: Angelinu će kidnapovati karakondžule. U severnom delu tavana nalazi se ulaz u lift. Idi tamo, snimi poziciju ispred televizora, a zatim uđi u lift. Odaberi prvi sprat.

4. Shadow Gate (prvi sprat)

Obrati pažnju na elektične utičnice koje su postavljene duž glavnog hodnika. Uništavaj ih jednu po jednu i tako ćeš sprečiti teleportaciju neprijatelja. Na dnu hodnika otvori kovčeg i dobićeš pušku i novine. U tim trenucima pojaviće se utvara koja će te napasti. Jedino što možeš da uradiš jeste da stalno bežiš od nje. Otvori leva vrata i uđi u sobu sa bazenom. U dnu prostorije, iza šanka, nalazi se toalet. Uđi unutra i pokupi žetone iz drvene kutije. Aktiviraj videofon pored bazena. Desno od Kapije pakla je soba u kojoj se nalazi dosta korisnih predmeta. Kada uđeš unutra, vrata će se zaključati automatski. Ključ ćeš naći iza paravana.

Vrati se u glavni hodnik i uđi u bilijar salu. Uzmi ključ od spavaće sobe koji leži pored džuboksa. Ubaci žeton u filper i vrata od sledeće sobe će se otvoriti. U ormanu pored kreveta naći ćeš bilijarsku kuglu. Vrati se u bilijar salu i kuglu stavi na sto. Tajni orman, smešten pored držača za bilijar štapove, će se otvoriti. Pokupi samostrel. Ponovo uđi u crvenu sobu, a zatim u teretanu. Pregledaj odela na ulazu u tuš-kabine i pokupi još jedan ključ. Idi do svlačionice (vrata pored ogledala) i uđi u saunu. Ubij zombija i imaćeš pristup sledećoj Kapiji. Kada se vratiš u glavni hodnik, animacija će ti otkriti postojanje tajnih vrata pored lifta. Otključaj ih pomoću ključa i uđi unutra. Pobij sve neprijatelje i priđi Angelini. Ispostaviće se da je i ona zombi. Ubij je i pokupi ključ od podruma. U sledećoj animaciji ćeš videti kako zombiji odvode pravu Angelinu. Uđi u lift i siđi u prizemlje. Izađi iz kuće i otključaj podrumska vrata levo u ulaza.

5. Shadow Gate (podrum i rudnik)

Levo od dna stepeništa nalazi se televizor za jednokratnu upotrebu. Idi pravo i na prvoj raskrsnici skreni levo. Nastavi dalje i u jednom momentu zid će se zatvoriti iza tebe. Ubij kreature koje će te napasti u uskom hodniku. Gađaj kante sa benzinom (stani što dalje da te eksplozija ne bi zahvatila) i raznećeš deo zida. Na levom zidu male sobe povuci polugu. Pretraži vinski podrum i pokupi sve što je korisno. Otvori vrata i vrati se do ulaza u podrum. Ovoga puta na raskrsnici idi desno. Nakon izvesnog vremena, naići ćeš na polugu. Povuci je. U zidu naspram stepeništa pojaviće se otvor. Idi tamo. Na jednom kraju dugačkog hodnika nalazi se Kapija pakla, a na drugom, nova poluga. Pomeri je i otvoriće se put u rudnike. Sada obavezno priđi Kapiji i transformiši se u Devu. Cilj je da ti Lucifer da magiju koja ti omogućava letenje. Nemoj se pretvarati u Dejva i prođi kroz prolaz u steni.

Aktiviraj magiju letenja i preleti provaliju. Ateriraj na šine i odmah ubij dvojicu napadača. Nastavi pravo, skreni desno pored razvodne kutije za gas i prođi kroz urušeni deo hodnika. Odmah levo naići ćeš na kratki hodnik. Otvori vrata i ubij „električare” na letećim stolicama. Idi levo i otvori velika metalna vrata. Nastavi kroz hodnik i napašće te gomila zombija. Pobij ih sve (najbolje je da koristiš magiju „Eraserhead”, veoma je efikasna). Na kraju hodnika nalazi se TV prijemnik koji je neispravan. Preleti preko njega. Na levom zidu su tajna vrata. Otvori ih i uđi u nekropolu.

6. Nekropola

Spusti se niz hodnik i naći ćeš se u velikoj pećini. U njenom dnu je smeštena jedna Kapija i TV za jednokratnu upotrebu. Jedini izlaz iz pećine je desno. Ubij dva monstruma u sledećoj sobi. Ona je manje-više kružnog oblika i povezuje sve preostale delove nekropole. Sada je potrebno da pronađeš četiri značke. Prva se nalazi u sobi na dnu hodnika koji počinje pored nadgrobnog spomenika (mesto gde su lebdeli monstrumi koje si upravo ubio). Tačnu poziciju značke otkrićeš po tome što iznad nje lebdi duh dželata (ovo važi za sva četiri slučaja). Nakon što pokupiš prvu značku, vrati se u kružnu sobu i idi levo. Ubij još dva debela monstruma. U blizini se nalaze dva prolaza. Oni su povezani kružnim hodnikom unutar koga se nalazi međuprostorija sa drugom značkom. Ponovo se vrati u kružnu sobu i uđi u kratak hodnik koji se penje naviše. Tamo je ćeš naći treću značku. Izađi iz kružne sobe kroz vrata u blizini tri sarkofaga. Prvo skretanje desno krije novu Kapiju pakla. Na glavnoj raskrsnici idi levo i naići ćeš na novi TV prijemnik (neograničeno snimanje). Uđi u hodnik. On se završava u velikoj sali kojom dominira zavojni drveni most. Četvrta značka nalazi se tamo.

Pošto si našao sve značke, ulaz u dželatovu odaju će se otvoriti. Idi tamo i videćeš Angelinu vezanu za sto. Dželat je neranjiv sve dok ne uništiš četiri zelena kristala koji vise sa tavanice. Kada konačno ubiješ dželata, pojaviće se bakica. Ubij i nju da bi Angelina mogla da pokupi svoje oružje. Sledeća animacija pokazaće da se u sali sa mostom pojavio konopac. Dakle, treba da se vratiš tamo, ali moraš voditi računa o sledećem: pored kamermana, sada će te pratiti i Angelina. Ni slučajno ne smeš dozvoliti da ona pogine. Angelina ima oružje tako da se može braniti izvesno vreme, ali to ne traje dugo. U svakom slučaju, vrati se do sale, pređi preko mosta i dođi do mesta gde je opružen konopac.

7. Groblje

Na groblju kružnog oblika nalaze se dva TV prijemnika za neograničeno snimanje pozicija. Obiđi jedan pun krug i pobij sve neprijatelje. Primetićeš da na groblju postoji pet kripti, ali je samo jedna otključana. Uđi u nju i pokupi četiri predmeta (sat, značku, novčić i ogledalo). Sada ćeš moći da uđeš u preostale kripte. U svakoj od njih nalazi se po jedan stub. Obrati pažnju na konture koje su urezane u stubove. Svakoj konturi, odnosno stubu, odgovara po jedan predmet. Prema tome, obiđi sve četiri kripte i na stubove postavi odgovarajuće predmete. Svaki put kada izađeš iz kripte, napašće te horda zombija. Većina će krenuti ka Angelini i zato budi blizu nje.

Kada aktiviraš sve četiri kripte, pojaviće se Night Howler. Kreni u obilazak groblja i videćeš kako on ulazi u jednu kriptu. Prati ga sve dok ne dođeš u grobnicu u kojoj se nalazi paketić prve pomoći. Tu ćeš biti teleportovan na sledeći nivo. Prati Angelinu iz grobnice u grobnicu, i u jednoj od njih ćeš ponovo biti teleportovan. Konačno ćeš se naći na vrhu centralne grobnice. Snimi poziciju ispred televizora i uđi unutra. Ostaje ti još samo da preživiš konačni obračun.

Slobodan MACEDONIĆ

 
The Devil Inside
Šta mislite o ovom tekstu?
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2015. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 2.54
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjuteraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera