WWW VODIČ<>
051998<><>

Francuska 98

Sa nestrpljenjem se očekuje 10. jun i početak svetskog prvenstva u „najvažnijoj sporednoj stvari na svetu”. Za sve nestrpljive i željne raznih podataka o ovoj manifestaciji, sledeće stranice su kao poručene.

Zvanična strana prvenstva je na dve adrese, www.france98.com i www.football98.com, ali u pitanju je ista strana koju možete pregledati na francuskom ili engleskom. Tu možete naći gomilu podataka o učesnicima, gradovima u kojima će se igrati utakmice i organizaciji. Saznaćete kako je moguća procena da će svetsko prvenstvo gledati 37 milijardi ljudi i kako je nastala maskota prvenstva, Footix. Tu je i raspored svih utakmica, podaci o timovima, spisak sudija, pravila...

I strana svetske fudbalske federacije ima deo o šampionatu, na www.fifa2.com/scripts/runisa.dll?M2:gp::67175+index/france98.html. Tu su najnovije vesti, među kojima i vest o izmenama u pravilima koje će FIFA možda doneti pre takmičenja, dosta podataka o timovima kao i posebna „lična karta” pojedinih igrača iz svakog tima. Ovde ćete naći i svetsku rang listu reprezentacija, a možete saznati i koju je titulu Jugoslavija osvojila pre samog takmičenja. Tu su i istorijski podaci o prošlim prvenstvima, kao i priča o nastanku oba pehara svetskog prvenstva i o dva nestanka prvog. Mnoge poznate TV stanice takođe imaju svoju prezentaciju svetskog šampionata sa rasporedom prenosa pojedinih utakmica na svojim kanalima, kao na primer www.sky.co.uk/worldcup/main.htm. Na svim ovim stranicama možete naći i servise za prodaju karata za utakmice i brojnih suvenira sa oznakom svetskog prvenstva.

Na ovim stranicama, kao i na www.sybase.com moći ćete, kada prvenstvo bude u toku, da dobijate podatke i statistike o postignutim golovima i igračima nekoliko sekundi nakon samog gola. Ovog leta će vam, pored televizora, u toku utakmice verovatno raditi i računar.

Dragan KOSOVAC

 
Igrajte Go
Istorija vojne avijacije
Filmski festivali
Francuska 98
Šta mislite o ovom tekstu?
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igaraNaslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera