NA LICU MESTA<>
062016<><>

Konferencija „Siemens – Partner za održivu tranziciju ka Industriji 4.0”

Četvrta revolucija

Hotel „Radison Blu Old Mill”, 18. maj

Konferencija je održana sa ciljem ukazivanja na ključne izazove koje donosi „Četvrta industrijska revolucija” i načine na koje proces digitalizacije utiče na poslovanje u savremenom svetu. Događaj je organizovala kompanija Siemens Srbija, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije (PKS) i Nemačko-srpskom privrednom komorom (AHK).

Zbog čega je termin Industrija 4.0 značajan i za domaću privredu i tržište govorili su Martin Knap (Martin Knapp), izvršni direktor Upravnog odbora Nemačko-srpske privredne komore i Mihailo Vesović, rukovodilac Centra za inovacije Privredne komore Srbije. Predstavnici privrednih komora naglasili su da je ova revolucija globalnog karaktera, kao i da se neće odraziti samo na velike internacionalne kompanije, već na sve aktere u lancu proizvodnje, što je naročito značajno za mala i srednja preduzeća u Srbiji.

Ključni govornici iz Siemensa koji su izneli najnovije zaključke iz ove oblasti bili su Leonard Muig (Leonhard Muigg), Verner Šefberger (Werner Schoefberger) i Marko Nikolić. Oni su prisutne upoznali sa novim poslovnim modelima koji su kreirani korišćenjem digitalizacije u procesu industrijske proizvodnje, načinima na koji se mogu integrisati svi proizvodni procesi, servisima u domenu industrijske IT bezbednosti, kao i rešenjima i inovacijama koje je kompanija Siemens predstavila na sajmu u Hanoveru pre nešto manje od mesec dana.

Za vreme trajanja konferencije, posetiocima je bila predstavljena izložba pod nazivom „Siemens sajam tehnoloških inovacija”. Tom prilikom svi zainteresovani su imali mogućnost da isprobaju opremu koja je bila predstavljena na Hanoverskom sajmu i uživaju u virtuelnoj poseti fabrici automobila Maserati, panoramskom pogledu sa vrha vetrenjače, kao i u virtuelnoj turi kroz najduži tunel na svetu, čuveni Gotard.

S.K.

 
 TRŽIŠTE
Poslovanje kompanije Intel

 PRIMENA
Efekti u filmu „Warcraft: The Beginning”

 NA LICU MESTA
Start konferencija
Konferencija „Siemens – Partner za održivu tranziciju ka Industriji 4.0”
Šta mislite o ovom tekstu?
Epson prezentacija

 KOMPJUTERI I FILM
Finding Dory
Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows
Filmovi, ukratko

 SERVIS
Gejming računar za više korisnika

 VREMENSKA MAŠINA
HDTV, Duke Nukem 3D i predsednici

 PRST NA ČELO
Google bi još četovanja
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera